Van de predikant

Van de Predikant

De bloemengroet ging vanuit de diensten met ons medeleven naar Han Blom, Hogezoom 115a en als welkom thuis uit het ziekenhuis naar Annie Plandsoen, Stoofweg 13. En met onze gelukwensen naar de 88 jarige Jo Zandijk-de Jonge, Capelweg 9, naar de 80 jarige Riet Bakker-van ’t Hof, Mauritsweg 11, naar de 85 jarige Joppa Wandel-Bastiaanse.

Overleden is plotseling op 11 maart in haar woning, Zeelelieweg 16, op 74 jarige leeftijd Tannetje (Tannie) Johanna Laurina Blom-van Nieuwenhuize. De crematieplechtigheid vond plaats te Middelburg op zaterdag 16 maart, na een afscheidsdienst met ds. Goodijk vanuit een vol Dorpshuis (kerk in de steiger) te Renesse. Daar spraken haar man Ad en kinderen Bert en Lenny liefdevolle woorden. We lazen uit Psalm 139. Het ging over haar levensreis, over haar attente zorgzaamheid als verpleegkundige, pedicure, taxichauffeur, moeder, vriendin. Kleinzoon Luka ontstak de kaars aan de Paaskaars en Ad vertrouwde de gedenkster van Tannie toe aan het gedenkkleed, ook de volgende dag in de kerk van Noordwelle. Wij wensen Ad en zijn familie Gods zegen bij dit grote gemis.

Overleden is na een ernstige ziekte te midden van zijn familie op 14 maart in zijn woning aan de Hogezoom 163 op 63 jarige leeftijd Willem (Wim) Provoost. De crematieplechtigheid vindt plaats op 21 maart te Goes, na het luiden van de kerkklok in Renesse. Wij wensen zijn vrouw Nelleke en kinderen veel sterkte.

In het ziekenhuis is opgenomen Atie de Pijper van de Oranjehof en Nel de Hamer uit de Vronenburg.

Giften: €10 voor kerk(orgel) en €100 (biddag). €20 en €5 voor bloemenfonds.

Vantkerkplein is weer huis-aan-huis bezorgd door de trouwe vrijwilligersgroep. Ook met dank aan de inzet van Ligterink-reklame voor het drukwerk.  De redactie is momenteel in gesprek met andere dorpsverenigingen over het uitgeven van een gezamenlijk dorpsblad in 2020. Inmiddels is ook de eerste uitgave van ‘Erbij’ verschenen, het gezamenlijke kerkblad van de 4 fuserende kerken van Schouwen.

Van de Diaconie

Informatie en collecte overzicht

7 april

40-dagentijdcollecte Kerk in Actie. Rwanda 25 jaar na de genocide.

In 2019 is het 25 jaar geleden dat één miljoen Rwandezen werden afgeslacht door hun buren. De jongvolwassen Rose Mukankaka overleefde de genocide, maar verloor haar ouders, broers en zussen. Ze besloot dat ze God wilde dienen door weeskinderen op te vangen en onder te brengen in pleeggezinnen. Zo ontstond Mwana Ukundwa, ‘geliefd kind’. In de afgelopen 25 jaar is het werk veranderd. Tegenwoordig ondersteunt de organisatie kinderen die hun ouders aan hiv-aids hebben verloren, of zelf besmet zijn. Zij krijgen medicijnen, schooluniformen en leren om te gaan met hun ziekte. Ook alleenstaande moeders die besmet zijn, worden ondersteund in de zorg voor zichzelf en hun gezin.

 

Jacobuskerk in de steigers

Zoals eenieder kan zien: er wordt heel hard gewerkt aan onze kerk. De financiën laten het toe na inbreng van veel betrokken gemeenteleden, dorpsgenoten en gasten.
Dus nu even een ander geluid vanuit de kerk!

De bouwradio laat fraaie …

Lees het hele artikel

Agenda Actueel

3+ 10 april: kerk Noordwelle: 17.00 uur: meditatief zingen, 18.00 uur: vesper, 18.30 uur: maaltijd.
Opgave uiterlijk 's maandags via  info@kloosterwelle.nl 

4 april, 19.00 uur: Platboslaan 1: Film ‘Mary Magdalene’ met nagesprek

9 …

Lees het hele artikel

Column Piter Goodijk

Onze dorpsdominee schrijft wekelijks in de Wereldregio een column. Met altijd de actualiteit voor ogen inspireert hij de lezer met geloof, hoop en liefde. Altijd een kritisch vrolijke noot, die tot nadenken aanzet.
Iedere 14 dagen worden …

Lees het hele artikel

Senior Paasmaaltijd

Senior Paasmaaltijd

De senioren uit Renesse en Noordwelle zijn weer van harte welkom bij de jaarlijkse Paasmaaltijd. Deze maaltijd wordt gehouden in het dorpshuis van Renesse op woensdag 17 april 2019, van 15.00 uur tot ongeveer 18.00 uur.

Komt u ook? …

Lees het hele artikel

Toeleven naar Pasen

Hoe leef ik? Wie ben ik? Wat betekent het geloof voor mij? Maak ik bewust tijd om hierover na te denken?  

In de veertigdagentijd staan veel mensen stil bij grote vragen zoals deze. We zijn op zoek naar inspiratie en nieuwsgierig …

Lees het hele artikel